نگارش رزومه | اصول نگارش رزومه حرفه ای چیست؟
- 14 اصل برای نوشتن رزومه پژوهشی حرفه ای
- 1. همه چیز را در یک صفحه نگه دارید!
- 2. از خطاهای املایی یا دستور زبانی خودداری کنید.
- 3. زمان فعل ها را رعایت کنید.
- 4. از ضمایر اول شخص استفاده نکنید.
- 5. رزومه خود را به صورت PDF ارسال کنید.
- 6. فایل رزومه خود را به درستی نام گذاری کنید.
- 7. قالب بندی در یک ساختار منطقی
- 8. اطمینان حاصل کنید که خواندن رزومه آسان است.
- 9. ظاهر رزومه را مرتب و جذاب نگه دارید.
- 10. اطلاعات دقیق بدهید.
- 11. از اعداد و ارقام استفاده کنید.
- 12. مدارک را درج نکنید.
- 13. هر آنچه را که انجام داده اید لیست نکنید.
- 14. به شخصی که رزومه شما را می خواند فکر کنید.
14 اصل برای نوشتن رزومه پژوهشی حرفه ای
اگر به فکر برداشتن قدم های جدیدی در حرفه خود هستید، احتمالاً نوشتن رزومه جزء اولویت های ذهنی تان است. آخرین باری که رزومه خود را به روز کردید چه زمانی بوده است؟ چگونه می توانید مهارت هایتان را از شغل یا فعالیت فعلی خود به کار جدید خود منتقل کنید؟ چگونه می توانید در رقابت با سایر افراد، خودتان را از دیگران متمایز کنید؟
اگر بتازگی ها به دنبال پیدا کردن ریسرچ پوزیشن یا شغل جدید هستید، ایجاد یک رزومه حرفه ای می تواند اولین قدم شما در این مسیر باشد. مجموعه علمی پژوهشی مدیتورها 14 قانون اساسی را ارائه کرده است که به شما در پیدا کردن پوزیشن یا شغل دلخواهتان کمک می کند. شاید کسی که شما رزومه خود را برایش می فرستید، استاد، استادیار، مدیر، معاون یا حتی منشی باشد. دراین مقاله از اصلاح مدیران استخدام کننده استفاده شده است.
1. همه چیز را در یک صفحه نگه دارید!
با توجه به این که مدیران استخدام کننده زمان اندکی در حدود شش ثانیه را صرف دیدن رزومه شما می کنند، ممکن است حتی به صفحه دوم هم نرسند! در بیشتر موارد، یک صفحه روزمه کافی خواهد بود. کوتاه بودن آن باعث می شود که در مدت زمان کمی مهارت های شما به خاطر سپرده شوند. دقت کنید که لازم نیست همه کارهایی را که انجام داده اید نشان دهید، بلکه تنها کافی است نشان دهید که پیشینه، مهارت و تجربه لازم را برای این کار در دست دارید.
2. از خطاهای املایی یا دستور زبانی خودداری کنید.
استخدام کنندگان با مشاهده غلط های املایی و دستور زبانی، دیدگاه نامناسبی نسبت به شما پیدا می کنند. بنابراین چندبار رزومه خود را بخوانید و در صورت امکان آن را به یکی از دوستانتان نیز نشان بدهید تا ایرادات آن به کلی رفع شود. برای این منظور می توانید از ابزار های رایگان بررسی گرامر و غلط املایی استفاده کنید که بصورت ویژه در این مطلب وبلاگ مدیتورها توضیح داده ایم.
3. زمان فعل ها را رعایت کنید.
این یک خطای متداول دیگر است که قطعا از چشم مدیران استخدام کننده دور نخواهد ماند. به عنوان یک قاعده کلی، اگر موردی در رزومه کاری شما مربوط به زمان گذشته است، از فعل های گذشته استفاده کنید و اگر هنوز هم به طور جدی در سمت مربوطه مشغول به فعالیت هستید، از فعل های زمان حال استفاده کنید.
4. از ضمایر اول شخص استفاده نکنید.
به عنوان یک قاعده کلی، از ضمایری مانند من یا ما استفاده نکنید. در رزومه شما نباید یک عمل یا نتایج آن را به خودتان نسبت دهید. بهتر است در چنین مواقعی از فعل های مجهول استفاده کنید.
5. رزومه خود را به صورت PDF ارسال کنید.
استفاده از فرمت PDF (به جای ورد) باعث می شود که مطمئن شوید مدیران استخدام کننده همان قالب مورد نظر شما را می بینند. اگر با فرمت دیگری رزومه را ارسال کنید، این احتمال وجود دارد که ظاهر طراحی، قالب و فونت متن، در رایانه فرد دیگر، با تغییرات ناخواسته ای همراه شوند.
6. فایل رزومه خود را به درستی نام گذاری کنید.
افراد زیادی فایل رزومه خود را با نام های تصادفی یا عمومی مانند sgks123.pdf یا resume.pdf ذخیره می کنند. دقت داشته باشید که مدیران استخدام کننده می توانند نام فایلی را که برای آنها ارسال می کنید، مشاهده کنند و همچنین به یاد داشته باشید که این افراد هر روز تعداد زیادی از این رزومه ها دریافت می کنند. با ذخیره کردن نام تحت عنوان منطقی مانند نام_نام خانوادگی_رزومه.pdf ، رزومه کاری خود را به شکلی شفاف ارسال کنید.
7. قالب بندی در یک ساختار منطقی
مهمتر از نامگذاری فایل، ارائه رزومه شما به روشی منطقی است. چگونگی تنظیم این مسئله به این بستگی دارد که در چه مسیر شغلی ای قرار دارید و به دنبال چه هدفی هستید. در حالی که قالب بندی های آماده و نسبتا خوبی در اینترنت برای نوشتن رزومه موجود است، بهتر است کمی هم به دنبال شخصی سازی این قالب ها باشید.
8. اطمینان حاصل کنید که خواندن رزومه آسان است.
ممکن است وسوسه شوید که متن را کوچک کنید تا تمام متن رزومه خود را در یک صفحه قرار دهید؛ اما بهتر است مراقب باشید که خواننده بدون نیاز به بزرگنمایی، قادر به خواندن متن شما باشد.
9. ظاهر رزومه را مرتب و جذاب نگه دارید.
به یاد داشته باشید که مدیران استخدام کننده زمان کوتاهی را صرف دیدن رزومه شما می کنند. پس با ایجاد رزومه ای شفاف و آسان برای خواندن، به آنها کمک کنید این زمان را به حداقل برسانند. بهترین کار این است که متن شما دارای عناوین برجسته ای باشد که خواننده را به مطالب مهم راهنمایی کند.
10. اطلاعات دقیق بدهید.
وقتی تجربه خود را ذکر کردید، حتماً زمان و مکان آن را هم درج کنید. در کدام شهر، استان یا کشور فعالیت کرده اید؟ برای چه مدت در سمت موردنظر مشغول کار بوده اید؟ پنج ماه یا پنج سال؟ اطلاعات دقیق این چنینی برای مدیران استخدام کننده بسیار مهم است.
11. از اعداد و ارقام استفاده کنید.
استفاده از اعداد و ارقام می تواند این دیدگاه را در مدیران استخدام کننده ایجاد کند که شما دارای دید دقیقی نسبت به کار قبلی خود هستید. به عنوان مثال می توانید بگویید “در سال گذشته مجموعه تحت مدیریت من توانست به 80 درصد از اهداف از پیش تعیین شده برسد.”
12. مدارک را درج نکنید.
هنگامی که از گواهینامه ها (certification)، مدارک تحصیلی یا قراردادهای خود داخل رزومه صحبت می کنید، نیازی نیست که این مدارک را به رزومه پیوست کنید. می توانید در جلوی این موارد بنویسید: “منابع در صورت درخواست ارسال می شوند.” اگر فرآیند استخدام به جایی برسد که مصاحبه کنندگان بخواهند با شما صحبت کنند، این مدارک را از شما درخواست می کنند. تا قبل از آن زمان، نیازی به ارسال مدارک نیست.
13. هر آنچه را که انجام داده اید لیست نکنید.
در رزومه باید برای نوشتن هر کلمه یک هدف وجود داشته باشد. وقتی می نویسید و ویرایش می کنید، این سؤال را از خود بپرسید: “آیا این جمله به من کمک می کند تا به هدف خود برسم؟“ در غیر این صورت، باید ویرایش آن جمله یا حذف آن را در نظر بگیرید.
14. به شخصی که رزومه شما را می خواند فکر کنید.
مهم است که بخاطر بسپارید که یک شخص واقعی قرار است این رزومه را بخواند و مهم است که در نظر داشته باشید که کار او این است که افراد عالی را برای مصاحبه و معرفی به رئیس یا تیم خود پیدا کند. همچنین وظیفه او این نیست که از شما طرفداری کند. بنابراین هنگام نوشتن رزومه باید به او فکر کنید. چگونه می توانید کار او را آسان تر کنید؟ چگونه می توانید رزومه خود را به گونه ای بنویسید که از دیدن آن هیجان زده شده و شما را به عنوان یک گزینه عالی برای تیم خود در نظر بگیرد؟
مدیتورها به عنوان مرجع تخصصی در ارائه خدمات پژوهشی در علوم پزشکی آماده همکاری با پژوهشگران، مترجمان و ویراستاران نیتیو انگلیسی در علوم پزشکی است. بنابراین اگر سابقه کافی در این عرصه داشتید می توانید در قسمت استخدام مدیتورها درخواست خود را به ما اعلام کنید.